ال آرژینین (یا آرژینین) نوعی اسیدآمینه است که "بلوک‌های ساختمانی" پروتئین را تشکیل می‌دهد. ال-آرژینین از طریق رژیم غذایی، بویژه مواد پروتئینی حاصل از منابع حیوانی شامل؛ گوشت گاو و دیگر انوع گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ و مواد لبنی دریافت می‌شود

در حقیقت ال-آرژینین یک اسیدآمینه "ضروری" نیست (اسیدآمینه ضروری بدین معناست که بدن نمی‌تواند آن را در بدن خود بسازد و لذا باید از طریق منابع غذایی دریافت گردد) بلکه یک اسیدآمینه نیمه ضروری در نظر گرفته می‌شود زیرا نقش مهمی در بسیاری از عملکردهای بدن ایفا می‌کند.

یکی از بزرگترین مزایای مصرف آرژینین، توانایی آن در بهبود جریان خون و گردش خون است. در بدن این اسیدآمینه به اکسید نیتریک (Nitric Oxide) تبدیل می‌شود که باعث گشادتر شدن رگهای خونی می‌گردد.

اکسید نیتریک گردش خون را با اتساع رگهای خونی بهبود می‌بخشد. لذا زمانیکه افراد در شریان‌های خود میزان کافی از آن را ندارند خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی در آنها بالاتر است.همچنین  اکسید نیتریک میزان فشار خون را از طریق ارسال سیگنال در جهت ریلکس شدن عضلات رگهای خونی، سهولت جریان خون و همچنین جلوگیری از لخته و پلاک شدن در رگهای خونی در محدوده طبیعی نگه میدارد.

تحقیقات نشان می‌دهد که با افزایش سن توانایی بدن برای تولید میزان کافی از اکسید نیتریک در شریان‌ها به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد، اما خوشبختانه دریافت ال-آرژینین چه از طریق مکمل و چه از طریق رژیم غذایی غنی، میتواند قابلیت‌های اکسید نیتریک را افزایش دهد و اختلال عملکرد اندوتلیلال را بهبود بخشد.

یکی دیگر از جنبه‌های مهم ال-آرژینین تحریک تولید هورمون‌های خاص است، بویژه هورمون رشد و انسولین که به گلوگز کمک می‌کند تا وارد سلول شده و برای رشد و تولید انرژی مورد استفاده قرار گیرد.

قابل ذکر است که مزایای ال-آرژینین فراتر از تولید اکسید نیتریک برای کمک به گردش خون می‌باشد. مزایایی از جمله؛ بهبود عملکرد سیستم ایمنی، باروری، سم‌زدایی و قدرت عملکرد مغز.

دیگر مزایای ال-آرژینین عبارتند از:

اصلاح ناتوانی جنسی، اختلالات نعوظ و ناباروری مردان

مبارزه با التهابات در بدن
کاهش ریسک ابتلا به آترواسکلروزیس و حملات قلبی
بازسازی رگهای خونی
مبارزه با نارسایی احتقانی قلب و بماری‌های عروق کرونر
کمک به کاهش فشارخون بالا
بهبود عملکرد ورزشکاران
افزایش عملکرد سیستم ایمنی
کاهش درد عضلانی (بویژه در پاها بعلت شریان مسدود شده)
بهبود عملکرد کلیه
بهبود ظرفیت ذهنی
مبارزه با دمانس
پیشگیری از سرماخوردگی

 

آیا شما به میزان کافی ال-آرژینین دریافت می‌کنید؟

بدن هر فرد میزانی از ال-آرژینین را تولید می‌کند، اما میزان آن به عواملی نظیر؛ سن، سطح التهاب، وضعیت قلب و عروق، جنسیت، کیفیت مواد غذایی و ژنتیک بستگی دارد.

برخی از دلایلی که ممکن است فرد سطوح مطلوبی از ال-آرژینین را نتواند تولید کند عبارتند از؛ داشتن رژیم گیاهخواری، گیاهخواری با کمبود منابع پروتئینی کامل، داشتن گوارش ضعیف که متابولیسم پروتئین را مشکل می‌کند، سطوح بالای استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکال‌های آزاد (بدلیل رژیم غذایی، استرس یا آلودگی)، سیگار کشیدن و فاکتورهای ژنتیکی.

برای اینکه بطور طبیعی به بدنتان کمک کنید تا میزان بیشتری ال-آرژینین تولید و مصرف کند بر رژیم غذایی خود تمرکز کنید بویژه منابع پروتئینی کامل، که نه تنها اسیدآمینه ال-آرژینین بلکه طیف گسترده‌ای از اسید‌های آمینه  را تأمین می‌کند.

 

 

verification