فسفر عنصر ضروری دیگری است که پس از کلسیم، رتبه‌ی دوم فراوانی در بافتها را دارد. حدود 700 گرم فسفر در بافتها وجود دارد و حدود 85 درصد آن به صورت کریستال‌های کلسیم فسفات در استخوان‌ها و دندان‌ها قرار دارد. 15 درصد باقی مانده در تمام سلول‌های بدن و مایعات خارج سلولی که مخزن متابولیکی فعال هستند، وجود دارد.

منابع غذایی و دریافت 

به طور کلی منابع خوب پروتئینی، منابع خوبی برای فسفر نیز هستند. گوشت، مرغ، ماهی و تخم‌مرغ منابع عالی می‌باشند. شیر و محصولات لبنی، مغزها، حبوبات، غلات، و دانه‌ها منابع خوب فسفر هستند.

کمبود

کمبود فسفات نادر است، اما در افرادی که به دلیل بیماری کلیوی داروهای باند کننده‌ی فسفات مصرف می‌کنند، می‌تواند بروز کند. اختلالات عصبی، عضلانی، اسکلتی، خونی و کلیوی به وجود می‌آید.

 

دریافت مرجع رژیمی

شیرخواران و کودکان خردسال

500-100 میکروگرم در روز برحسب سن

کودکان و نوجوانان

1250 میکروگرم در روز

بزرگسالان

700 میکروگرم در روز

زنان باردار

1250-700 میکروگرم در روز برحسب سن

زنان شیرده

1250-700 میکروگرم در روز برحسب سن