کشف ویتامین‌ها تولدی دوباره در علم تغذیه محسوب می‌گردد. اصطلاح ویتامین را برای توصیف گروهی از ریزمغذی‌های اساسی که در قالب ذیل می‌گنجیدند، به کار بردند: 1) ترکیبات حیاتی که از چربی‌ها، قندها و پروتئین‌ها متمایز هستند؛ 2) ترکیبات طبیعی موجود در موادغذایی که معمولا مقادیر بسیار ناچیزی دارند؛ 3) بدن نمی‌تواند آنها را به اندازه کافی برای تأمین نیازهای فیزیولوژیکی تولید کند؛ 4) معمولا به مقدار بسیار کم به منظور حفظ عملکرد فیزیولوژیک ضروری هستند (مثلا بقا، رشد و نمو و تولید مثل)؛ و 5) در صورت فقدان یا کمبود منجر به علایم خاص کمبود (سندرم مشخصی) می‌شوند.

 

verification