قرص آهن، سوپرابیون فروکامپلیت


سوپرابیون فروکامپلیتbtn

تداخل دارویی

تتراسایکلین و بیوفسفناتها: مصرف همزمان این دو دسته دارویی با مکمل آهن باعث کاهش جذب هر دو می‌شود.
مصرف همزمان آهن با محصولات شامل کلسیم، منیزیم و آلومینیوم؛ جذب آهن مختل می‌شود.
جذب برخی آنتی بیوتیک ها (فلوروکینولون ها مثل سیپروفلوکساسین، لووفلوکساسین، نورفلوکساسین، و فلوکستین) در صورت مصرف همزمان با مکمل آهن به شدت کاهش می‌یابد.
سیتواستاتیک، سولفونامید، آنتی اپی لپتیک و باربیتورات ها جذب فولیک اسید را مختل می‌کنند
**نکته مهم** : برای حفظ جذب و اثربخشی مکمل آهن بهتر است فاصله زمانی حداقل دو ساعت بین مصرف مکمل آهن و داروهای فوق رعایت شود.

مصرف همزمان مکمل آهن  با غذاها و نوشیدنی‌ها


ترکیبات موجود در برخی مواد غذایی گیاهی (شامل فیتات‌ها، اگزالات و فسفات) و همچنین ترکیبات موجود در چای، شیر، قهوه و نوشیدنی‌های گازدار مانع جذب آهن می‌شوند.
عوارض جانبی


مصرف خوراکی آهن برای اکثر افراد وقتی به مقدار مناسب مصرف می‌شود، ایمن است. اما مصرف آهن در برخی افراد می‌تواند باعث عوارضی مانند ناراحتی و درد معده، یبوست یا اسهال، حالت تهوع و استفراغ شود. به نظر می‌رسد مصرف مکملهای آهن همراه غذا برخی از این عوارض را کاهش می‌دهد. با این حال، غذا همچنین می‌تواند میزان جذب آهن در بدن را کاهش دهد. در صورت امکان آهن باید با معده خالی مصرف شود. اگر آهن عوارض جانبی زیادی ایجاد کند، می‌تواند همراه با غذا مصرف شود. سعی کنید از مصرف آهن با غذاهای حاوی لبنیات، قهوه، چای یا غلات خودداری کنید.
اشکال مختلفی از محصولات آهن مانند سولفات آهن ، گلوکونات آهن ، آهن فومارات و غیره وجود دارد. ترکیبات جدید مکمل آهن که بصورت آهن شلاته شده هستند، در کنار عوارض گوارشی کمتر، کمترین تداخل را با ترکیبات موجود در مواد غذایی دارند که می‌توان با خیالت راحت مصرف کنید، فروکامپلیت نیز در این دسته قرار دارد.


بارداری و شیردهی

آهن برای زنان باردار و شیرده وقتی دوز کمتر از حد مجاز روزانه (UL) یعنی 45 میلی گرم در روز آهن المنتال استفاده می‌شود  کاملا بدون خطر است. UL بالاترین سطح مصرف است که در آن هیچگونه عوارض جانبی مضر پیش بینی نمی‌شود. اگر کمبود آهن ندارید، بیش از 45 میلی گرم در روز آهن المنتال مصرف نکنید. دوزهای بالاتر باعث عوارض جانبی معده و روده مانند حالت تهوع و استفراغ می شود و حتی ممکن است باعث زایمان زودرس در برخی از زنان شود. دوزهای بالاتر آهن می تواند باعث افزایش سطح هموگلوبین در خون شود. سطح بالای هموگلوبین در زمان زایمان با نتایج بد بارداری همراه است.

میزان و نحوه مصرف

مصرف مکمل‌های آهن‌دار همراه غذا ممکن است جذب آهن را تا یک سوم کاهش دهد لذا مصرف آهن در فواصل بین وعده‌های غذایی (2 ساعت قبل یا بعد از وعده غذایی) همراه با آب و آبمیوه (بجز شیر یا شربت معده) توصیه می‌شود.

روزانه یک کپسول همراه مقدار آب کافی میل شود.

 

  • سطح کم سلولهای قرمز خون سالم (کم خونی) به دلیل کمبود آهن

برای افراد مبتلا به کمخونی خفیف به دلیل کمبود آهن، مکملهای آهن ممکن است بصورت یک روز در میان و خوراکی تجویز شود تا احتمالاً عوارض جانبی را کاهش دهد. اما برای افراد مبتلا به کم خونی شدید، به دلیل پاسخ سریعتر، دوز روزانه مکملهای خوراکی ترجیح داده می‌شود.

  • کمخونی بدلیل فقر ویتامین ب12، اسید فولیک و سایر ریزمغذیها

فروکامپلیت بدلیل فرمولاسیون کامل برای این قبیل کمخونی‌ها مناسب است.

  • پیشگیری و رفع کمخونی در بارداری، شیردهی، خونریزی دستگاه گوارش، زنان با خونریزی ماهانه و افراد با کمخونی فقر آهن

افرادی که جراحی چاقی داشته‌اند بویژه عمل بای پس معده

  • سطح پایین گلبول های قرمز در افراد مبتلا به یک بیماری مزمن (کم خونی ناشی از  بیماری مزمن)
  • بسیاری از بیماری ها مانند سرطان، مشکلات کلیوی یا اچ آی وی / ایدز که می‌توانند باعث کم خونی شوند.
  • مصرف آهن به همراه سایر داروها مانند اپوئتین آلفا میتواند به ساخت گلبولهای قرمز خون کمک کرده و از کم خونی در افراد مبتلا به این بیماری جلوگیری یا درمان کند.

 

فروکامپلیت

ترکیبات مکمل

مقدار در هر کپسول

آهن المنتال (بصورت فروس گلایسین سولفات)

45 mg

اسید فولیک

400 mcg

ویتامین B12

10 mcg

ویتامین B6

5 mg

ویتامین C

60 mg

روی

12 mg

مس

1000 mcg

verification
زمان ثبت
دوشنبه 12 آبان 1399 09:07
علی
عالی
سوپرابیون
ممنون که نظرتونو برامون نوشتید
verification
زمان ثبت
دوشنبه 12 آبان 1399 09:07
علی
عالی
سوپرابیون
ممنون که نظرتونو برامون نوشتید