ویتامین کا
امروزه علاوهبر نقش مهمی که ویتامین K در لخته شدن خون دارد، مشخص شده که در استخوان سازی و تنظیم چندین سیستم آنزیمی هم موثر است.
منابع
مقدار زیادی از این ویتامین در سبزیهای دارای برگ سبز یافت میشود. حداقل در هر صد گرم از این مواد، بیشتر از 100 میکروگرم ویتامین K وجود دارد. مقدار ویتامین موجود در محصولات لبنی، گوشت و تخممرغ متفاوت بوده و از صفر تا 50 میکروگرم به ازای هر گرم است. معمولاً میوههای مختلف و غلات حاوی 15 میکروگرم ویتامین به ازای هر گرم هستند. شیر مادر حاوی ویتامین K کمی است و برای رفع نیاز شیرخوار کمتر از 6 ماه کافی نیست.
کمبود
خونریزی علامت عمده کمبود ویتامین K است که در موارد شدید میتواند موجب بروز کم خونی شدید شود.
دریافت مرجع رژیمی | |
نوزادان | 5/2-2 (میکرو گرم) در روز بر حسب سن |
کودکان خردسال | 55-30 (میکرو گرم) در روز بر حسب سن |
کودکان بزرگتر و نوجوانان | 75-60 (میکرو گرم) در روز بر حسب سن |
بزرگسالان | 120-90 (میکرو گرم) در روز بر حسب جنس |
زنان باردار | 90-75 (میکرو گرم) در روز بر حسب سن |
زنان شیرده | 90-75(میکرو گرم) در روز بر حسب سن |