سلنیوم
سلنیوم ماده معدنی حیاتی است که تقریبا در تمامی سلولهای بدن وجود دارد و برای عملکرد بدن مناسب است. در حقیقت غلظتهای بالای این ماده معدنی مورد نیاز نیست، از این رو به عنوان یک ریزمغذی مورد استفاده قرار میگیرد. گرچه مقدار کمی از آن به صورت روزانه مورد نیاز است، اما این یک ماده مغذی ضروری برای بدن محسوب میشود.
عملکرد سلنیوم
خواص آنتی اکسیدانی سلنیوم و ویتامین e از طریق هم پوشانی اعمال حفاظتیشان در مقابل تخریب اکسیداتیو اثر یکدیگر را تقویت میکنند. این دو ماده مغذی آنتیاکسیدان ممکن است در فعالیتهای مشترک دیگر که به حفظ شدن سلولهای سالم کمک میکند، با یکدیگر عمل کنند. آنزیمهای سلولی حاوی سلنیوم ممکن است در زمینه پیشگیری از سرطان نقش داشته باشد.
منابع غذایی سلنیوم
غلظت سلنیوم در مواد غذایی بستگی به مقدار سلنیوم خاک و آبی دارد که ماده غذایی با آن رشد کرده است.
غذاهای دریایی، قلوه، جگر، گوشت و ماکیان، منابع غذایی عمدهای از سلینوم هستند. میوه و سبزیجات محتوای سلنیوم پایینی دارند.
نیاز روزانه افراد به سلنیوم
دریافت مرجع رژیمی | |
شیرخواران | 20-15 میکروگرم در روز ، بر حسب سن |
کودکان خردسال | 30-20 میکروگرم در روز بر حسب سن |
کودکان و نوجوانان | 55-40 میکروگرم در روز بر حسب سن |
بزرگسالان | 55 میکروگرم در روز |
زنان باردار | 60 میکروگرم در روز |
زنان شیرده | 70 میکروگرم در روز |