ریبوفلاوین
ویتامین B2
ریبوفلاوین برای متابولیسم قندها، چربیها و اسیدآمینه ضروری بوده و حفاظت آنتی اکسیدانی را حمایت میکند.
منابع
سبزیجات دارای برگ سبز که رشد سریع دارند غنی از ریبوفلاوین هستند. بیش از نیمی از محتوای ویتامین هنگام آسیاب کردن آرد از بین میرود. ریبوفلاوین در برابر حرارت پایدار است، اما به راحتی توسط قلیاها و اشعه ماورای بنفش تخریب میشود. پاکتهای شیر ساخته شده از پاکت مومی از ریبوفلاوین در مقابل تخریب ناشی از اشعهی خورشید محافظت میکنند.
کمبود
علایم اولیه عبارتند از: ترس از نور، سوزش و خارش چشم، کاهش شفافیت بینایی، درد و سوزش لبها دهان و زبان. علایم پیشرفتهتر عبارتند از: کیلوز (شکاف و ترک خوردگی لبها)؛ شقاق گوشهی لبها (شکاف در پوست گوشهی دهان)؛ بثورات چرب در پوست چین بینی لبی و کیسهی بیضه تا ناحیهی تناسلی زنانه؛ زبان متورم ارغوانی؛ افزایش رشد مویرگهای اطراف قرنیهی چشم؛ نوروپاتی محیطی نیز ممکن است ظاهر شود.
مسمومیت
ریبوفلاوین سمی نیست، مقادیر بالای خوراکی آن نیز غیر رسمی است.
دریافت مرجع رژیمی
1.6-0.3 میلی گرم در روز، برحسب سن و جنس