مولتی ویتامین چشم؛ بررسی قرص های تقویت کننده چشم
ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز برای سیستم بینایی
سازمان بهداشت جهانی (WHO) اخیرا تایید کرده است که 1 میلیارد مردم در سرتاسر جهان از اختلال عملکرد بینایی رنج می برند که می توان با پیشگیری و درمان آن ها، از عارضه کوری جلوگیری کرد. پیروی از یک رژیم غذایی سالم، مداخله ایی ارزشمند برای پیشگیری از بیماری های چشمی در سراسر جهان، مانند اختلالات خشکی چشم، پیشرفت نزدیک بینی، آب مروارید، گلوکوم، رتینوپاتی دیابتی یا بیماری ماکولای سنی ارائه می دهد. برای عملکرد صحیح سیستم بینایی باید روزانه مقادیر معینی از ریز مغذی ها مانند ویتامین ها، مواد معدنی، کاروتنوئیدها، فلزات کمیاب و اسیدهای چرب امگا 3 تامین شود.
در میان غذاهای طبیعی، موارد زیر باید برای تقویت سلامت چشم و بینایی در نظر گرفته شوند: ماهی، گوشت، تخم مرغ، آجیل، حبوبات، مرکبات، آجیل، سبزیجات سبز برگ، میوه ها/سبزیجات نارنجی رنگ، زیتون-روغن زیتون و لبنیات. محصولات مکمل های غذایی به عنوان ابزار بالقوه ای برای مدیریت بیماری های مزمن-دژنراتیو چشمی مورد توجه قرار گرفته اند. همچنین آنتی اکسیدان ها ممکن است با واکنش با رادیکال های آزاد تولید شده در شبکیه از آسیب سلولی در شبکیه جلوگیری کنند. فرآیند جذب نور سطوح بالای ویتامین ها و مواد معدنی آنتی اکسیدانی در رژیم غذایی ممکن است خطر پیشرفت بیماری های مرتبط با افزایش سن را کاهش دهد.
بهترین ویتامین ها و مواد معدنی برای تقویت چشم
ویتامین A و بتا کاروتن
ویتامین A منبع عالی برای بینایی بهتر می باشد. ترکیبی از پروتئین رودوپسین است که به چشم امکان دیدن در شرایط نور کم را می دهد. طبق گفته آکادمی چشم پزشکی آمریکا، کمبود ویتامین A می تواند منجر به شب کوری شود. ویتامین A همچنین از عملکرد قرنیه که لایه بیرونی محافظ چشم است، پشتیبانی می کند. فردی که کمبود ویتامین A دارد ممکن است متوجه شود که چشمانش رطوبت کمی تولید می کند. بتاکاروتن منبع اصلی ویتامین A در رژیم غذایی انسان است. بتا کاروتن نوعی رنگدانه گیاهی به نام کاروتنوئید است که در بسیاری از میوه ها و سبزیجات رنگارنگ وجود دارد. وقتی فردی کاروتنوئیدها را مصرف می کند، بدن او رنگدانه ها را به ویتامین A تبدیل می کند. از غذاهای حاوی ویتامین A می توان سیب زمینی شیرین، هویج، فلفل قرمز و کدو تنبل را نام برد.
ویتامین C
دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD) بیماری از دست دادن بینایی به طور غیرقابل برگشت است که معمولاً در افراد بالای 60 سال دیده می شود و به دلیل زوال ماکولا (نقطه مرکزی شبکیه) ایجاد می شود. ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است که از چشم ها در برابر رادیکال های آزاد مضر محافظت می کند و خطر پیشرفت این بیماری را تا 25 درصد کاهش می دهد. همچنین برای تولید پروتئین کلاژن، که ساختار قرنیه و صلبیه چشم را فراهم می کند، ضروری است. ویتامین C همچنین به کاهش خطر ابتلا به آب مروارید کمک می کند. در مطالعه ایی کاهش قابل توجه 75 درصدی در خطر ابتلا به آب مروارید با مکملهای روزانه بیش از 490 میلیگرم ویتامین C را در مقایسه با افرادی که فقط 125 میلیگرم یا کمتر مصرف کردند، نشان داده شد. غذاهای سرشار از ویتامین C مانند مرکبات و میوه های استوایی، فلفل دلمه ای، کلم بروکلی و کلم پیچ، ترکیبات های مفیدی برای مکمل های روزانه ویتامین C برای بهبود سلامت چشم هستند.
لوتئین و زآگزانتین
لوتئین و زآگزانتین از اعضای خانواده کاروتنوئیدها می باشند که نقش مهمی در سیستم بینایی بدن و سلامت کلی چشم دارند. مطالعات اولیه نشان میدهد که مکملهای لوتئین ممکن است به پیشگیری یا کند کردن پیشرفت AMD و آب مروارید کمک کنند. بیشترین مقدار لوتئین در بدن در ناحیه ماکولای شبکیه است. لکه زرد رنگی در ناحیه کوچک نزدیکی مرکز چشم است که بافت حساسی در برابر آسیب به نور خورشید دارد. لوتئین می تواند با فیلتر کردن نور آبی و فرابنفش اضافی مضر به محافظت از سلامت چشم کمک کند و به عنوان یک عینک آفتابی داخلی عمل کند. لوتئین همچنین از ماکولا در برابر نور زیاد محافظت می کند. علاوه بر این، لوتئین با محافظت از عدسی چشم در برابر نور، پیشرفت آب مروارید را کند می کند. مکمل لوتئین ممکن است به کاهش خطر آب مروارید شدید کمک کند، که نشان می دهد می تواند بینایی را در بیماران مبتلا به آب مروارید بهبود بخشد.
مصرف روزانه 10 میلیگرم لوتئین و زآگزانتین میتواند فواید زیادی به همراه داشته باشد، همراه با گنجاندن مقدار زیادی میوه و سبزیجات در رژیم غذایی روزانهتان برای افزایش طبیعی این مقادیر مصرف پنج تا نه وعده میوه و سبزیجات برای سلامتی مطلوب توصیه می شود. سبزیجات برگدار و تیره مانند اسفناج، کلم پیچ و برخی از سبزیها سرشار از این نوع کاروتنوئیدها می باشند، بنابراین برای سلامت چشم مفید هستند.
ویتامین E
ویتامین E مانند ویتامین C، یکی دیگر از آنتی اکسیدان های قوی است که به طور خاص از سلول های بدن، از جمله چشمان شما، در برابر مولکول های مضر و ناپایدار رادیکال های آزاد محافظت می کند. با توجه به بسیاری از شرایط سلامت چشم و بیماری هایی که مستقیماً با استرس اکسیداتیو مرتبط هستند مصرف مکمل تقویت چشم که دارای این آنتی اکسیدان ها هستند برای محدود کردن بدتر شدن شرایط چشم ضروری است. مطالعات نشان داده است افرادی که دریافت ویتامین E بالاتری در رژیم غذایی خود دارند، 20 میلی گرم در مقایسه با افرادی که رژیم غذایی حاوی ویتامین E کمتری دریافت می کنند، 20 درصد خطر ابتلا به AMD را کاهش می دهند. رژیم غذایی غنی از ویتامین E شامل غذاهایی مانند ماهی قزل آلا، آووکادو و سبزیجات سبز برگ برای حفظ سلامت چشم و بینایی کافی توصیه می شود.
اسیدهای چرب امگا
سلول های گیرنده نوری در شبکیه شما حاوی مقدار زیادی اسید چرب امگا 3 هستند. اعتقاد بر این است که دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA)، نوعی اسید چرب امگا 3، به رشد سلول های شبکیه کمک می کند. همچنین تصور میشود که در کاهش التهاب و کمک به سلولهای شبکیه و قرنیه در بهبود و بازسازی پس از آسیب ناشی از قرار گرفتن در معرض نور و افزایش سن نقش دارد. تعدادی از مطالعات معتبر نشان می دهد که افرادی که بیشتر از دو اسید چرب امگا 3، DHA و ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) مصرف می کنند، کمتر به AMD مبتلا هستند. سطوح پایین اسیدهای چرب امگا 3 با سندرم چشم خشک و رتینوپاتی مرتبط است، بیماری که باعث آسیب پیشرونده به شبکیه می شود. تحقیقاتی همچنین نشان داده است که نوزادانی که شیر خشک آنها حاوی DHA است نسبت به نوزادانی که DHA به آنها داده نمی شود دید بهتری دارند. امگا 3 در ماهی ها مانند ماهی تن، ماهی خال مخالی و سالمون، روغن بذر کتان، گردو و همه سبزیجات برگ سبز یافت می شود.
زینک (روی)
زینک ماده معدنی ضروری می باشد که به طور طبیعی در چشم شما یافت می شود، آنتی اکسیدانی قوی است که از آسیب سلولی محافظت می کند. تحقیقات نشان میدهد ترکیب روی با سایر آنتیاکسیدانها در کند کردن پیشرفت AMD، که علت اصلی نابینایی در آمریکاییهای مسنتر در ایالات متحده است، مفید است.
نکته: هنگام مصرف روی، جذب مس کاهش می یابد. توصیه می شود روی با مکمل های مس ترکیب شود. برای اطلاع دقیق از نحوه مصرف قرص های زینک می توانید به بخش مقالات سایت مراجعه کنید.
ویتامین B1 (تیامین)
ویتامین B1 برای سلامت چشمان شما ضروری است. شواهدی وجود دارد که نشان میدهد ویتامین B1 که همراه با سایر ویتامینها مصرف میشود، ممکن است خطر ابتلا به آب مروارید را کاهش دهد، اما تحقیقات بیشتری لازم است. ویتامین B1 که به عنوان یکی از ویتامین های گروه B "ویتامین ضد استرس" شناخته می شود، التهاب را کاهش می دهد. تحقیقات اولیه با منبع معتبر همچنین نشان می دهد که ممکن است برای درمان یووئیت، یک بیماری التهابی چشم که می تواند منجر به کوری شود، موثر باشد.
ویتامین B6، B9 و B12
محققان همچنین چندین ویتامین B را برای تأثیر آنها بر سلامت چشم، به ویژه ویتامین های B6،B9 و B12 مورد مطالعه قرار داده اند. این ترکیب از ویتامین ها می تواند سطح هموسیستئین را کاهش دهد، پروتئینی در بدن شما که ممکن است با التهاب و افزایش خطر ابتلا به AMD مرتبط باشد. مطالعه ای بالینی در زنان نشان داد که با مصرف 1000 میکروگرم ویتامین B12 همراه با ویتامین B6 و B9، خطر ابتلا به ماکولا 34درصد کاهش می یابد.
ویتامین B2 (ریبوفلاوین)
یکی دیگر از ویتامین های B که در رابطه با سلامت چشم مورد مطالعه قرار گرفته است، ریبوفلاوین است. به عنوان یک آنتی اکسیدان، ریبوفلاوین دارای پتانسیل کاهش استرس اکسیداتیو در بدن شما از جمله چشم است. به طور خاص، دانشمندان در حال مطالعه پتانسیل ریبوفلاوین برای جلوگیری از آب مروارید هستند، زیرا کمبود طولانی مدت ریبوفلاوین ممکن است منجر به این وضعیت شود. جالب اینجاست که بسیاری از افراد مبتلا به آب مروارید نیز دچار کمبود این آنتی اکسیدان هستند. مطالعه ای نشان داد زمانی که رژیم غذایی شرکتکنندگان شامل 1.6 تا 2.2 میلیگرم ریبوفلاوین در روز بود، در مقایسه با 0.08 میلیگرم در روز، خطر ابتلا به آب مروارید 31 تا 51 درصد کاهش یافت. مقامات بهداشتی مصرف 1.1 تا 1.3 میلی گرم ریبوفلاوین در روز را توصیه می کنند. دستیابی به این مقدار معمولاً آسان است، زیرا بسیاری از غذاها سرشار از ریبوفلاوین هستند. برخی از نمونه ها عبارتند از جو، شیر، ماست، گوشت گاو و غلات غنی شده می باشد.
ویتامین B3 (نیاسین)
عملکرد اصلی نیاسین در بدن شما کمک به تبدیل غذا به انرژی است. همچنین می تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل کند. اخیراً، مطالعات نشان داده اند که نیاسین ممکن است در پیشگیری از گلوکوم، وضعیتی که در آن عصب بینایی چشم شما آسیب می بیند، نقش داشته باشد. به عنوان مثال، مطالعه ای مشاهدهای در مورد مصرف مواد مغذی بزرگسالان کرهای و خطر ابتلا به گلوکوم در آنها نشان داد که بین مصرف کم نیاسین در رژیم غذایی و این وضعیت ارتباط وجود دارد. برخی از منابع غذایی حاوی نیاسین شامل گوشت گاو، مرغ، ماهی، قارچ، بادام زمینی و حبوبات است.
راههای دیگر تقویت چشم
- استفاده از مرطوب کننده در خانه
- نوشیدن مقدار زیادی آب
- داشتن خواب کافی و استراحت دادن به چشم ها
- مرطوب نگه داشتن چشم ها با اشک مصنوعی
- تعویض فیلترهای وسیله گرمایشی یا کولر گازی
- خودداری از حضور در محیط هایی با هوای گرد و غبار یا کثیف استفاده از کمپرس سرد، خیار یا کیسه های چای سبز یا سیاه مرطوب و خنک شده روی چشم ها
نکات مهم برای تقویت چشم ها
چشمها هم مانند سایر بخشهای بدن در معرض بیماریهای گوناگون قرار میگیرند و بالا رفتن سن روی آنها تأثیر منفی بسیاری دارد. رژیم غذایی شما باید همیشه منبع اصلی شما برای به دست آوردن ویتامین ها و مواد معدنی برای بدن شما باشد. حفظ یک سبک زندگی سالم و خوردن غذاهای غنی از آنتی اکسیدان می تواند به محافظت در برابر آسیب سلولی کمک کند و همچنین می تواند به بهبود سلامت چشم شما کمک کند. با این حال، موسسه ملی چشم میگوید که دستیابی به سطوح بالای ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز برای چشم به تنهایی از طریق رژیم غذایی دشوار است و بهتر است از مکمل ها هم استفاده شود. شما با مصرف ویتامینها و مواد مغذی میتوانید جلوی این بیماریها را بگیرید و سالهای سال چشمانی نیرومند و سالم داشته باشید.
کپسول سوپرابیون مکس ویژن مکملی کامل جهت تقویت چشم (مکمل تقویت چشم)و تضمین سلامتی آن می باشد. شرکت اکسون فارمد ایرانیان، مکس ویژن را از شرکتی سوئیسی به نام “DSM” به صورت پریمیکس وارد کرده و محصول در کارخانه کیشمدیفارم بستهبندی میگردد. این مکمل حاوی لوتئین، زآگزانتین، ویتامین های گروه B، ویتامین های A, C, E، روی و سلنیوم می باشد.
موارد مصرف مکمل مکس ویژن شامل:
موارد مصرف مکمل مکس ویژن شامل: